foto kloksgewijs: Martyna, Caspar, Lenke, Bart, Nolli, Tim, Noa, Michael

Mon

2

Sep

Deelnemers Studio Camera Lab 2024 bekend!

De acht deelnemers van het Studio Camera Lab 2024 zijn bekend! Vanaf augustus starten zij met het talentontwikkelingstraject tot en met het einde van het jaar. Het Studio Camera Lab is een training voor beginnende audiovisuele/lens-based makers gedurende vijf maanden met acht bijeenkomsten. Het programma bestaat onder andere uit een pitchtraining, speeddaten met relevante spelers uit het werkveld en peer-to-peer feedbacksessies. Maak kennis met de deelnemers!

foto: Josje van Stekelenburg

Bart Jakobs (1993, hij/hem) is schrijver, theatermaker, muzikant, en creatief programmeur die het liefst deze dingen combineert om absurde ideeën tot leven te laten komen. Na zijn afstuderen aan de Koningstheateracademie als cabaretier, vervolgde hij zijn opleiding aan HKU Theater als theaterschrijver en scenarist. Zijn passie voor film en theater komt tot uiting in zijn werk als scenarioschrijver. Bart combineert zijn talenten om unieke, humoristische verhalen te maken, waarbij tekst centraal staat. Zijn creatieve visie en technische vaardigheden maken hem tot een dynamische kracht in zowel de theater- als filmwereld.

foto: Jagoda Lasota

Caspar Schoevaars (1994, hij/hem) is een autodidact, autonoom fotograaf. Losgezongen van normale conventies is hij op zoek naar verhalen die voor hem van waarde zijn. Daarbij wordt vaak zijn aandacht getrokken door de details die men makkelijk mist. Dit spiegelt zich ook in de verhalen waar hij zich in interesseert. Zijn intuïtieve stijl laat zich moeilijk in hokjes plaatsen, noch laat hij zich binden door fotografische thema's. Hij zwerft van documentair-, naar macro-, natuur-, en straatfotograaf in zijn werk. Verder is hij werkzaam als interdisciplinair beleidsmedewerker bij de Utrecht Universiteit.

foto: Filmrs - Sophie Schuite

Lenke Duyvendak (2000, zij/haar) is (live) animator en poppenspeler, gespecialiseerd in het tot leven wekken van magische werelden met tastbare materialen. Ze combineert animatie, live poppenspel en overheadprojecties in persoonlijke verhalen die een unieke, troostrijke ervaring bieden. In 2022 studeerde ze cum laude af aan de HKU met de poppenspelfilm Alma. De film werd vertoond op diverse festivals waaronder Lowlands, en genomineerd als Beste Experimentele Film door ShortCutz Amsterdam. Lenke is onderdeel van het live-animatietheater collectief Diatheater. Hun voorstelling Dromenvatten (8+) won de Jonge Makers Publieksprijs op Puppet International. Hun tweede show Aardster (4+) speelde recent op Delft Fringe Festival.

Martyna Gawęcka (1997, zij/haar) studeerde in 2022 af aan de HKU als scenarist en regisseur met de korte fictiefilm Long Distance, die te zien was op het Nederlands Film Festival, Rialto For Short en Vers x Younglab. In haar werk onderzoekt ze het effect van migratie en cultuur op familiebanden en maakt ze maatschappelijke thema’s invoelbaar door ze klein en persoonlijk in beeld te brengen. Dit doet ze onder andere door te werken met non-acteurs en de personages dicht op de huid te filmen.

foto: Danée Anthonijsz

Michael Hauwert (1996, hij/hem) is een filmmaker die door middel van animatie verhalen vertelt die een balans zoeken tussen het poëtische en het documentaire, het specifieke en het universele en het persoonlijke en het maatschappelijke. Hij is vers afgestudeerd van de HKU in 2024 met zijn film maar alleen hier ben ik thuis over de twijfel van tweede generatie Nederlanders met een migratieachtergrond of zij Nederland wel hun thuis mogen noemen. Nu is Michael vooral bezig met het zwarte gat dichttimmeren waar afgestudeerden dreigen in te vallen. Daarbij helpt zijn deelname aan het Studio Camera Lab 2024 zeker!

foto: Katja van den Broeke

Noa Zevenbergen (1998, zij/haar) is filmmaker en editor. Ik heb een passie voor verhalen, dans en muziek. Film is het medium waarin ik deze samenbreng. In 2021 studeerde ik af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met mijn dansdocumentaire ‘Bewogen’. Sindsdien werk ik als editor en heb ik aan verschillende documentaires mee gewerkt; ondertussen heb ik ook mijn eerste uitstap naar fictie gemaakt. Bij Studio Camera hoop ik me verder te ontwikkelen als maker en ik kijk uit naar dit avontuur!

Nolli Morrison (1996, zij/haar) is visueel kunstenaar en woont en werkt in Utrecht. In 2023 heeft ze haar Bachelor of Design in Photography cum laude ontvangen van de HKU. In haar werk staat mentale gezondheid centraal. Door middel van fotografie, film en glas-in-lood benadert ze verschillende aspecten van dit onderwerp. Haar afstudeerwerk, waar slapeloosheid werd belicht door middel van glas-in-lood in combinatie met fotografie, was een eerste stap in het verder ontwikkelen en groeien van haar visie door middel van verscheiden materiaalgebruik.

foto: Salim Stokey

Tim van Loon (2000, hij/hem) is experimenteel filmmaker. Hij studeerde Audiovisuele Media aan de HKU. Zijn onderzoek resulteert in video-installaties waarbij tast, geur en ruimte vaak een rol spelen. Met zijn werk verkent hij samen met de (meer-dan-menselijke) andere, alternatieve manieren voor het creëren van intimiteit. De sporen die hij en zijn gebruikte apparatuur achterlaten, zet hij in om de gesitueerdheid van zijn projecten zichtbaar te maken.

Lees meer!